Monsterzege voor NAC tegen Heracles

Rai Vloet, Thierry Ambrose, Manu Garcia, Mitchell Te Vrede, Mounir El Allouchi en de Nigeriaanse debutant Umar Sadiq maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Vincent Vermeij had na de vroege openingstreffer nog wel gelijk gemaakt. Een kwartier voor tijd, bij een 3-1-stand, moest Heracles verder met een man minder na een tweede gele kaart voor Tim Breukers.

Al in de vierde minuut nam NAC de leiding via Vloet. Er zat meer tegen bij Heracles dat Jeff Hardeveld al in de tiende minuut met een op het oog zware knieblessure het veld zag verlaten. Niet veel later was het wel gelijk dankzij Vermeij. In de 18e minuut kwam NAC opnieuw aan de leiding door Ambrose.

Garcia bracht de fans kort na rust in vervoering met een nog voor de middenlijn ingezette rush waarna hij ook doelman Bram Castro kansloos liet: 3-1. Het laatste verzet van de gasten was een kwartier voor tijd gebroken: Tim Breukers moest met twee keer geel naar de kant. Te Vrede, El Allouchi en Sadiq deden de score oplopen naar voor NAC, dat naar de vijftiende plek klom, ongekende proporties.