AZ maatje te groot voor NAC

Met een eenvoudige uitzege bij NAC heeft AZ de derde plaats van de eredivisie verstevigd. Het elftal van trainer John van den Brom zegevierde met 3-1 in Breda.

NAC loopt door de nederlaag niet verder weg van de onderste plaatsen in de Eredivisie. De club staat vijftiende, alleen Roda JC, FC Twente en Sparta hebben minder punten.

Alireza Jahanbakhsh schoot AZ in de 32e minuut op voorsprong. De spits haalde verwoestend uit op aangeven van Wout Weghorst. Jahanbakhsh vierde alweer zijn elfde competitietreffer. Hij bereidde ook al acht doelpunten van zijn ploeg voor.

Van richting veranderd

AZ besliste het duel vlak na rust. Eerst trof Guus Til doel met een afstandsschot dat nog door zijn tegenstander Angelino van richting werd veranderd. Vervolgens deed ook Mats Seuntjens zijn oude club pijn. Doelman Nigel Bertrams had het nakijken omdat ook dit schot van richting werd veranderd. Zowel Til als Seuntjens scoorden op aangeven van Oussama Idrissi.

Invaller Umar Sadiq scoorde in de slotfase nog voor NAC. Hij maakte zijn tweede doelpunt in drie duels voor zijn nieuwe ploeg.